Ruralna

Direktno i bez provizije! 
       Uštedi rezervacijom smještaja direktno kod vlasnika i zaboravi na posredničku proviziju.                                                                                         

Ruralna.hr je mjesto na kojem možete pronaći cjelokupnu ponudu seoskog turizma, agroturizma, smještaja u villama, kućama za odmor, apartmanima, kampovima te ponudu izletišta, konoba, vinarija, restorana, rančeva, jahanja, raftinga, team buildinga, obiteljskih gospodarstava proizvodnje, trgovine, kulturne i prirodne baštine ruralnih područja Hrvatske. Želja nam je pokazati da u Hrvatskoj postoje neotkrivene ljepote koje pružaju obilje bogatsva proizvoda i usluga koje daju mogućnost povećanja turističke sezone na sva četiri godišnja doba.

Odaberite ruralnu destinaciju po vašoj mjeri i rezervirajte svoj odmor. Posjetite stare dvorce i saznajte legende hrvatske povijesti, odmorite dušu i tijelo u najljepšim parkovima prirode i nacionalnim parkovima te počastite svoje nepce gastronomskim užicima sačuvanim od zaborava. Posvetite se svom zdravlju u rukama najboljih stručnjaka, provedite aktivan odmor baveći se sportovima za koje kroz godinu nemate vremena, oslobodite se stresa i dovedite svoje tijelo u pravu formu. Za uspomenu na nezaboravne trenutke ponesite originalan, rukom izrađeni suvenir. Krenite na put, istražite neistraženo i jednostavno uživajte u drugačijoj Hrvatskoj!

Ruralna područja u Hrvatskoj obuhvaćaju više od 90 % teritorija i u njima živi više od 47% stanovništva Hrvatske. Hrvatska je bogata prirodnim resursima: plodna zemlja, obilje vode, planine, šume, raznovrsna flora i fauna. Sve to omogućuje raznoliku ponudu ruralnih područja seoskog turizma, agroturizma, kuća za odmor, kleti, konoba, vinarija, villa. Niska zagađenost omogućuje i proizvodnju organske hrane i autohtonih proizvoda. Hrvatska može pružiti tako bogatu ponudu jer je kao zemlja vrlo raznolika: povijesno, klimatski, hidrološki i reljefno.

Sve više ljudi traži mjesto za odmor i bijeg od gradske buke, svakim danom sve više raste svijest o potrebi udisanja čistog zraka, proizvodnji hrane na nezagađenom tlu i uživanje u prirodnim ljepotama. Istodobno, turisti žele aktivno sudjelovati u životu i radu na seoskim gospodarstvima, spavati u tradicijskim kućama i kušati autohtone specijalitete.

Ruralni turizam obuhvaća turizam ruralnog područja sa svim aktivnostima koje se kao dio ponude provode i realiziraju na tom području. Važnost, ljepota i sama bit ruralnog turizma prezentirana je kroz godinama njegovanu i predstavljanu poljoprivrednu proizvodnju i hrvatsku tradiciju. Zanačajan je čimbenik aktivacije i održivog razvoja ruralnog područja koji nastoji očuvati svoju prepoznatljivost, vrijednosti, običaje i okoliš. Održivi razvoj kontinentalnog turizma sinergija je između potreba turista i domicilnog stanovništva uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa i u današnje vrijeme postaje odgovor masovnom turizmu i njegovoj neodrživosti. Ruralna područja mogu udovoljiti sve većim zahtjevima turističke potražnje, pa se tako sve više razvijaju specifični oblici kontinentalnog turizma koje obuhvaćamo i na našem portalu: seoski turizam, agroturizam, enogastronomski, sportski, zdravstveni, vjerski, kulturni turizam.