NASLOVNICA O NAMA KONTAKT PRIJAVA REGISTRACIJA ENHR
JANKOVIĆ KULEN OKUSI SLAVONIJE
Slavonija i Baranja
Firov kraj 48,35209 Bukovlje
+385 (0)1 2899 617
+385 (0)91 526 92 86 ,(0)91 586 29 03
 
 

Obitelj Janković njeguje dugogodišnju tradiciju u proizvodnji kulena (kulina) i drugih slavonskih delicija kao što su kulinova seka, kobasice, slanina, čvarci i šunka. Stari recepti za proizvodnju kvalitetnih proizvoda u obitelji se čuvaju i prenose s koljeno na koljeno. Primjenom suvremenih spoznaja i tehnologije te upotrebom modernijih strojeva za mljevenje, miješanje i nadivanje proizvode se autohtoni proizvodi visoke kvalitete, bez dodataka aditiva i konzervansa. 

Proizvodnjom kvalitetnih suhomesnatih proizvoda obitelj Janković bavi se već 30 godina. U početku su imali malu pušnicu od 3 m2, a danas raspolažu s modernim objektom koji se sastoji od pripreme i prerade mesa do pušnice, ukupne površine 160 m2.

Domaći slavonski kulen  (kulin) je autohtona hrvatska delicija koja se proizvodi stoljećima na području Slavonije kao proizvod od posebnog značaja jer se konzumirao samo u posebnim priogodama kao što su rođenja, krštenja, vjenčanja i umiranja te eventualno kirvaj ili imendan. Naziv kulin se upotrebljava u dijelu Slavonije u kojem prevladava ikavica i to posebno u okolici Slavonskog Broda i dijela Slavonske Posavine. Proces proizvodnje do gotovog proizvoda traje 5-8 mjeseci, ovisno o debljini kulina, a prvi se otvaraju najčešće u početku žetve. Domaći slavonski kulin proizveden na autohtoni način podrazumijeva proizvodnju početkom zime, fermentaciju i sušenje tijekom zime i proljeća.

Nekada se kulin  proizvodio od crnih slavonskih svinja, a danas se za proizvodnju mogu koristiti i razni križanci. Starost svinje od 1,5 do 2 godine, kvalitetna i ispravna prehrana te mogućnost kretanja svinje u slobodnom prostoru bitan je preduvjet za dobar kulin.

Zašto je kulin toliko cijenjen? Zbog svog oblika dugotrajnim sazrijevanjem razvija specifične i snažne arome koje ga razlikuju od sličnih proizvoda.

     

*Slanje upita i narudžba bez provizije direktno ponuđaču!

Dida Jozin Kulin

  • Proizveden je od najkvalitetnijeg mesa domaće uzgojenih svinja, slatke i ljute paprike 1. klase,  uz dodatak soli i češnjaka po tradicionalnom receptu obitelji Janković.
  • cijena: 250 kn/kg

Kulinova seka

  • Sastavom je ista kao i kulin, razlika je što se kulinova seka suši u tanjem crijevu stoga prije dozrijeva i prije se može konzumirati.
     
  • cijena: 150 kn/kg

Bećarska kobasica

  • Kobasica napravljena od kvalitetnog svinjskog mesa nazvana bećarskom zbog snažnog pikantnog okusa.

  • (Tko su bećari? – Mladići i muškarci slavonske ravni koje odlikuje veseli karakter i ljubav prema hrani, piću, pjesmi i svim drugim životnim radostima.)

  • cijena: 125 kn/kg

Slavonska slanina

  • Pravljena salamurenjem u krupnoj soli, te sušena na zraku i dimljena na dimu graba i bukve. Od davnina se koristila kao bogati izvor energije za težak rad slavonskih seljaka. Danas je slanina sve popularnija namirnica koja zbog svoje jednostavnosti i specifičnog okusa i mirisa podsjeća na djetinjstvo.

  • cijena: 75 kn/kg 

Bačin slanac​ 

  • Jedinstven proizvod obitelji Janković napravljen od rezane slanine u prirodnom crijevu s dodatkom začina. Popularan proizvod vrlo zanimljivog i specifičnog okusa.
     
  • cijena: 90 kn/kg

Slavonska šunka

  • iskoštena šunka u vakumu
     
  • cijena: 150 kn/kg

 Slavonski čvarci

  • proizvod tradicionalnih slavonskih svinjokolja, danas su zaštićena robna marka!
     
  • cijena: 100 kn/kg 

Svinjska mast

  • Nekada se svakodnevno koristila i kao namirnica i lijek. Do nedavno gotovo zanemarena namirnica, danas se priznaje da je nepravedno izbačena iz upotrebe te se sve više ponovno vraća u svakodnevnu prehranu.
     
  • cijena: 15 kn/kg

        

*Slanje upita i narudžba bez provizije direktno ponuđaču!

 

 
©2017. RURALNA.hr Sva prava pridržana. Hvala na posjeti. Uvjeti korištenja
close
Pošaljite upit ...
Vaša poruka