NASLOVNICA O NAMA KONTAKT PRIJAVA REGISTRACIJA ENHR
JAPANSKE PREPELICE I LJEKOVITA JAJA - OPG IVICA PEREČINEC
Središnja Hrvatska
Lazina Čička 6, 10410 Novo Čiče
+385(0)1 6262 593
+385(0)91 6262 593
-
 
 

OPG Prepelice Perečinec

bavi se proizvodnjom prepelica, jaja od prepelica i svježeg mesa od japanskih prepelica. Od našeg početka 2008. uveli smo dostavu jaja i mesa prepelice za grad Zagreb i njegovu užu okolicu, a danas je naša ponuda dostupna dostavom po cijeloj hrvatskoj, našu ponudu možete naći u većini najjačih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, sutra i u državama regiije.

Kontinuirano izlažemo na Sajmovima zdrave hrane, opširnije LINK. 
Kod nas se veterinarska kontrola obavlja svakih 30 dana. Za Mikrobiološku ispravnost jaja surađujemo s Mikrobiološkim laboratorijem Sample Control d.o.o. koji vrši analizu jaja na (Salmonella, Listeria monocytogenes, Aerobne mezofilne bakterije, Enterobacteriaceae, Koagulaza pozitivni stafilokoki / S. aureus, Kvasci i plijesni).

OPG Prepelice Perečinec ponuda:

PAKOVANJE jaja Japanske prepelice 12 kom - 15kn s pdv
(pakovano u plastične kutijice zapremine 12 komada jaja, u svakoj kutiji jaja je deklaracija sa osnovnim svojstvima jaja i načinima njihove konzumacije)

PAKOVANJE jaja Japanske prepelice 20 kom - 25kn s pdv
(pakovano u plastične kutijice zapremine 20 komada jaja, u svakoj kutiji jaja je deklaracija sa osnovnim svojstvima jaja i načinima njihove konzumacije)

STAKLENKA - Ukiseljena Jaja prepelice - 340gr, 300

PAKOVANJE mesa Japanske prepelice 5 kom - 18kn/po komadu prepelice
( pakovanje je u industrijski podložak od stiropora a omot je od prozirne folije, u jednom pakovanju se nalazi 5 očišćenih prepelica)

PAKOVANJE mesa Japanske prepelice 4 kom i 2 kom - 18kn/po komadu prepelice
(pakovano na isti način kao i 5 kom)ml - 25kn

PAKOVANJE - Tjestenina (rezanci za juhu) s jajima Japanske prepelice

 

     

*Slanje upita i narudžba bez provizije, direktno ponuđaču!

Nekoliko recepata i prijedloga za pripremu prepelica:


PREPELICE NA LOVAČKI NAČIN

Sastojci:

  • 4 prepelice
  • 2 glavice crvenog luka
  • 180 g svježih gljiva
  • 2 dl crnog vina
  • 1 vezica peršinovog lista
  • 1 kocka šećera
  • 1 žlica brašna
  • sol

Priprema:
Očistiti prepelice, oprati i posoliti. U posebnu posudu staviti malo ulja, sitno sjeckani luk, peršinovo lišće, sjeckane svježe gljive, a odozgo prepelice, pa stavi­ti da se sve pirja.Prije serviranja prepelice izvaditi iz posude i staviti na toplo. U posudu u kojoj su se pekle dodati žlicu brašna, kocku šećera, preliti  vinom i s malo juhe ili vode kratko prokuhati. U gotov umak staviti prepelice i poslužiti.

PREPELICE U BIJELOM GROŽĐU

Sastojci:

  • 8 prepelica (oko 2,40 kg)
  • 0,30 kg pancete
  • po prstohvat soli i papra
  • 0,5 l bijelog (poluslatkog) vina
  • 0,08 l ulja
  • bobice bijelog grožđa
  • malo ružmarina i majčine dušice

Priprema:
Očišćene prepelice pažljivo oprati izvana i iznutra, posušite, posoliti, popapriti i natrljati ružmarinom i majčinom dušicom. U masivnoj posudi zagrijti ulje i dodati pancetu izrezanu na sitne kockice. Lagano popirjati i staviti prepelice u zdjelu. Zapeći ih naglo s obje strane, podlijti vinom i kuhati na laganoj vatri dok se tekućina reducira do otprilike polovice. Tada prepelice okrenuti na drugu stranu, poklopiti zdjelu i kuhati na laganoj vatri još oko 10 minuta. Nakon toga prepelice ponovno okrenuti i kuhati još desetak minuta. Kad prepelice dovoljno omekšaju, u zdjelu staviti prethodno blanširane bobice bijeloga grožđa te sve zajedno prokuhati dvije do tri minute. Prepelice izrezati, komade složiti na tanjur i dodati nekoliko bobica grožđa.

RAŽNJIĆI OD PREPELICE

Sastojci:

  • 8 debeljuškastih prepelica
  • deblja ploška kuhane šunke
  • 8 prženih ploški crnog kruha
  • grančica ružmarina
  • 6 listića lovora
  • ulje, papar, sol


Priprema:
Očišćene prepelice oprsati i dobro posušite u čistoj kuhinjskoj krpi. Posoliti i popapriti izvana i iznutra. Sitno nasjeckati začinsko bilje, razrijediti s nekoliko žličica ulja, dodati prstohvat soli i papra. Na četiri ražnjića nabosti plošku prženog kruha, komad pršuta narezan na kvadratiće, lovorov list, drugu prepelicu, naposljetku drugu plošku kruha. Nastaviti tako dok se ne potroši sav materijal. Ražnjiće peći  na   dobro ugrijanoj rešetki roštilja, mažući ih povremeno uljem sa začinskim biljem. Prilikom pečenja često ih okretati vi­licom da se dobro ispeku i iznutra. Dobro pečene ražnjiće posložiti na tanjur za serviranje, a kao prilog ponuditi pire od krumpira.

PREPELICA S GLJIVAMA

Sastojci:

  • 8 debeljuškastih prepelica
  • 60 g maslaca
  • 60 g pancete
  • 40 g suhih gljiva
  • glavica luka
  • mrkva, komadić celera, lovorov list
  • češanj češnjaka, vezica peršina
  • malo brašna
  • čaša juhe
  • čaša suhog bijelog vina
  • papar,sol

Priprema:
Suhe gljive namočitu u malo mlake vode. Očišćenim prepelicama izvadite iznutricu,operrati ih, osušiti i pobrašniti. Nasjeckati luk s pancetom, mrkvom, celerom i lovorovim listom, mješa­vinu staviti u posudu i lagano prepržiti na maslacu, zatim dodati prepelice, pustite da malo porumene sa svih strana, posoliti, popapriti, zaliti vinom, pa kad vino posve ishlapi, dodati ocijeđene gljive, dobro promiješati,zaliti čašom juhe i dalje kuhati na na blagoj vatri u pokrivenoj posudi povremeno  miješajući. Nekoliko minuta prije nego što se s vatre makne jelo, posi­pati ga mješavinom češnja­ka i peršina. Poslužiti s toplom palentom.

PAŠTETA OD PREPELICA

Sastojci:

  • 4 prepelice                         .
  • 0,05 kg sušenog hamburgera                    
  • 0,04 kg luka                                         
  • 0,10 kg maslaca                                    
  • 0,03 l vinjaka                                     
  • 0,04 kg kiselih krastavaca                         
  • 4 kom jetra od prepelica                     
  • 0,08 kg korijenasto povrće za temeljac
  • sol, papar    

Priprema:
Sve 2 puta sitno samljeti i napraviti paštetu.

Naši proizvodi nalaze se na policama METRO Cash & Carry,Interspara i Spara te Kuflanda! 

 


U ponudi PREPELICA PERIČANEC su i marinirana prepeličja jaja u mediteranskom umaku!


 

 
©2018. RURALNA.hr Sva prava pridržana. Hvala na posjeti. Uvjeti korištenja
close
Pošaljite upit ...
Vaša poruka