NASLOVNICA O NAMA KONTAKT PRIJAVA REGISTRACIJA ENHR
RIBA DRAŽIN
Srednja Dalmacija
B. F. Franića 78,21214 Kaštel Kambelovac
+385(0)21 22 03 29
+385(0)92 102 8065
 
 

Riba Dražin

Proizvodni pogon obitelji Dražin nalazi se u Kaštel Kambelovcu, malom ribarskom mjestu koji ima dugu tradicija soljenja i mariniranja ribe koja se ovdje generacijama njeguje. Svojim proizvodima privlači pažnju posjetitelja sajmova na kojima izlaže. To su proizvodi visoke kvalitete i s pravom se svrstavaju među delicije. Rezultat je to kvalitetne, isključivo domaće sirovine i tradicionalne pripreme. Na tim osnovama, a u maštovitim kombinacijama s drugim namirnicama, nastaju novi proizvodi drugačijih okusa koji mogu zadovoljiti i najprofinjenije ukuse.

Soljenje ribe je stari način čuvanja ribe. Nekada je to bio glavni izvozni riblji proizvod s ovih prostora. Najviše se tražila plava riba, inćun i srdela. U današnje vrijeme ponovno se otkrivaju vrijednosti ovih usoljenih riba i njihova tradicijska priprema. 
Riba Dražin ponosi se svojom ponudom proizvoda, a posebno crvenim papričicima punjenim filetom inćuna, nazvanim Pepefiš. 

Pepefiš je proizvod nastao neobičnom kombinacijom mariniranih inćuna i crvenih papričica. Slatko – kisele ljute, crvene papričice pune se smotanim filetom inćuna. Slažu se u staklenke i prelijevaju maslinovim uljem. Dobije se Pepefiš, proizvod lijepog izgleda i iznimnog okusa koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse. Može se poslužiti uz domaći kruh, sir i vino gdje će njegov okus doći potpuno do izražaja i priuštiti pravi gastronomski užitak. Pepefiš je zaštićeni proizvod u Republici Hrvatskoj i na međunarodnom tržištu. Riba Dražin je isključivi vlasnik patentirane recepture.

Pepefiš je osmislio gospodin Živko Dražin koji je česti posjetitelj sajmova i gdje god se pojavi posebno privlači posjetitelje željne domaćih proizvoda ali pripremljene na drugačiji način i posebnih okusa.

Riba Dražin prema tradicionalnoj recepturi priprema i sljedeće:

  • salatu od hobotnice

  • marinirane filete inćuna

  • marinirane filete ušate

  • marinirane kozice

  • filete slanih inćuna

  • očišćene slane inćune

  • konzervirane masline iz vlastitog maslinika

  • konzervirane kapare

  • cvijet kapare u ulju

  • matar u kvasini

  • sušene pome

  • masline punjene bademima

  • riblje paštete.

I ostali proizvodi nastali su kao spoj znanja i višegodišnjeg iskustva u ribarstvu, maslinarstvu i poznavanju mediteranskih biljaka, svježe ribe iz čistog mora pripremljene na tradicionalni način, te domaćim, svježim proizvodima iz vlastite proizvodnje.

      

*Slanje upita i narudžba bez provizije, direktno proizvođaču!

Pepefiš

Gospodin Živko Dražin na tradicionalan naćin marinira ribu, u ovom slučaju inćune, ali ih, također u ovom slućaju, odlučuje moderno zaogrnuti slatkokiseloljutim papričicama.

Na taj način dobiva vrhunski proizvod, deliciju samo takvu! Ponosno je možete poslužiti i najzahtjevnijem gostu kao predjelo ili snack uz čašu dobrog vina i malo domaćega kruha. Nakon zadovoljnog će mljackanja zatražiti još!
Srećom gosp. Živko je svjestan kvalitete svojega proizvoda pa ga prodaje u većim pakiranjima ;) . Živjeli OPG-ovci i mali proizvođaći!

Zbog kvalitete njihovih proizvoda tako slatko svaki puta (po)ližemo prstiće!

Pakiranje: 1000 g., 750 g., 370 g., 250 g.

Naruči Web trgovina

 

Fileti slanih inćuna

ili kako ih isto tako često zovu, usoljeni inćuni, priča su za sebe. Generacije i generacije ljudi na Mediteranu odgojene su na slanim srdelama. Najčešća marenda bili su slani inćuni, naravno u djevičanskom, domaćem maslinovom ulju, s malo narezane kapule i domaćim kruhom.

Pakiranje: 1200 g., 1000 g., 570g., 370 g., 210 g.

Naruči Web trgovina

 

Marinirani inćuni

Vrlo je ukusna riba, priprema se na mnogo raznih načina, kod nas je cijenjen kao najbolja riba za soljenje. Mariniranje kao metoda čuvanja hrane i davanja novih okusa potpuno je prihvaćena još od renesanse, a bila je poznata mediteranskim narodima tisuće godina. Mariniranje je jednostavan proces kojim namirnice ostavljamo u tekućini da se prožmu okusima i mirisima.

Pakiranje: 1200 g., 570 g.

Naruči Web trgovina

 

Kapar

Kapara je poznata još iz antičkih vremena kao začin, ali i kao ljekovita biljka i afrodizijak. Slani ili ukiseljeni pupoljci koriste se kao začin, prvenstveno u jelima mediteranske kuhinje. Miris im je topao i blag, a okus malo trpak i aromatičan.

Pakiranje: 1000 g., 360 g.

Naruči Web trgovina

 

Matar

Motar, matar, petrovac ili šculac polugrmovita je halofilna trajnica iz porodice Apiaceae (štitarke). Često se nalazi na istocnoj obali Jadrana gdje raste u neposrednoj blizini mora, iz stijena i u pijesku. Petrovac se odavno upotrebljava kao antiskorbutik, diuretik, aromatik, aperitiv, digestiv, depurativ, karminativ te kao povrce i zacin. Dosadašnjim istraživanjima dokazano je da biljka sadrži etericno ulje, aminokiseline, kumarine i flavonoide, te veliki postotak vitamina C.

Pakiranje: 1000 g., 360g.

Naruči Web trgovina

 

Salata od hobotnice

Nova delicija obitelji Dražin! Kušajte našu salatu od hobotnice s maslinama i kapulicama. Poslužiti ohlađeno kao predjelo ili na kanapeićima. Sjajno se nadopunjuje s vinima, osobito uz chardonnay.

Napomena: Zbog potrebe odgovarajućeg skladištenja ne možemo slati salatu od hobotnice poštom. Ako naručite neki od naših proizvoda koji zahtjeva čuvanje na hladnom, kontaktirat ćemo vas i poslat ćemo ga na neki drugi način u dogovoru s vama.

Pakiranje: 720 g.

Naruči Web trgovina

 

 

 

Domaće zelene masline

Pakiranje: 1000 g.

Naruči Web trgovina

 

 

 

 

 

Masline sa bademom

Pakiranje: 550 g.

Naruči Web trgovina

 

 

 

 

 

Suhe smokve sa zapečenim bademom

Pakiranje: 250 g.

Naruči Web trgovina

 

 

 

 

 

Sušena domaća rajčica

Pakiranje: 550 g.

Naruči Web trgovina

 

 

 

 

 

 
©2018. RURALNA.hr Sva prava pridržana. Hvala na posjeti. Uvjeti korištenja
close
Pošaljite upit ...
Vaša poruka